Subsidies en voordelen

Voor het isoleren van je dak, gevel of vloer geeft de overheid vanuit een aantal energiebesparingsmaatregelen een financiële tegemoetkoming. Op de website Bespaar Lokaal vind je alle details.

Afhankelijk van de situatie kun je met veel energiebesparende maatregelen aan de slag. Kijk goed naar welke het best passen en onderzoek of je het gewenste resultaat bereikt.

img_2148-pv-hd-solarthermMaatwerkadvies
Wil je een uitgebreid energieadvies op maat voor je woning? Via www.maatwerkadviesvoorwoningen.nl schakel je een gecertificeerd energieadviseur in. Dat geeft je nog meer inzicht in welke maatregelen energiebesparing opleveren en het comfort in je woning verhogen. Ook krijg je informatie over de kosten, de terugverdientijden en het rendement dat het je kan opleveren.

Energiesubsidiewijzer
Op de energiesubsidiewijzer staat een overzicht van alle subsidies en leningen die de overheid verstrekt voor energiezuinige maatregelen.
categorie-spouw-unidek-fotosDaar staat ook de meest recente subsidie voor energiebesparing in je eigen huis bij, die vanaf half september 2016 beschikbaar is. Het rijk betaalt maximaal 20% mee aan de kosten van de isolatie van je dak, gevel, vloer en glas. Er is 60 miljoen euro beschikbaar. Belangrijkste voorwaarde is dat je minimaal 2 maatregelen laat uitvoeren door een erkend bedrijf. De hoogste vergoeding geldt voor glas en dakisolatie.

Hier lees je meer over de vergoedingen