Reken je voordeel uit

SONY DSCEr zijn online veel bronnen die de besparing en/of terugverdientijd van isolatie aangeven. Hoe reken je je voordeel met EPS-isolatie uit? Al die bronnen hanteren verschillende uitgangspunten, dat maakt ze moeilijk vergelijkbaar. Kies dus voor jouw specifieke situatie de beste vergelijking. Dan weet je wat je krijgt.

 

Kosten spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie kost circa 15 euro per vierkante meter bij een gecertificeerd bedrijf dat met SKG-IKOB garantie werkt. Een woning met een ongevulde spouw en gebouwd tussen 1930 en 1975, verbruikt circa 9 kubieke meter gas minder als deze met gebonden EPS-parels wordt na-geïsoleerd.
Bij een gasprijs van 0,66 eurocent betekent dit een besparing van 6 euro per jaar per vierkante meter. Dat betekent een terugverdientijd van 30 maanden! Plus een enorme comfortverhoging en een hogere verkoopprijs dankzij een beter energielabel.

Kosten dakisolatie
Dakisolatie kost tussen 5 en 10 euro per vierkante meter als je een handige klusser bent. De terugverdientijd is volgens Milieu Centraal in alle gevallen slechts 2 jaar. Dat is een echte besparing die de bovenverdieping ook nog eens veel leefbaarder maakt.

Kosten vloerisolatie
Vloerisolatie geeft een besparing op gas, die in geld 3 à 4 euro per vierkante meter oplevert. De terugverdientijd van 4 tot 11 jaar is afhankelijk van de methode en het werk: zelf doen of uitbesteden. In ieder geval heb je al die tijd lekkere warme voeten!

Een woning verliest warmte via ramen en muren, via het dak en de vloer van de begane grond. Woningisolatie bespaart je veel geld. Milieu Centraal geeft tips.