Waarom EPS

EPS bestaat voor 98 procent uit lucht
EPS is een bijzonder product. Het bestaat voor slechts twee procent uit kunststof en voor 98 procent uit pure lucht. Die 2 procent vaste stof zet tot 50 keer van zijn eigen volume uit.

zsite-fa70f26fe2

 

EPS is volkomen veilig
EPS werkt prettig en veilig. Je hebt namelijk geen handschoenen, veiligheidsbril, of masker nodig. Bovendien neemt het geen vocht op, dus er ontstaat geen schimmelvorming. Bij verwerking komen geen vezels of stof vrij.

EPS is overal toepasbaar
Als isolatiemateriaal pas je EPS in het hele huis toe. In de spouwmuur bij nieuwbouw en renovatie. Als polystyreen vulblokken in een betonnen systeemvloer. Maar ook verwerkt in samengestelde elementen voor het hellende dak, of met een vochtwerende toplaag op het platte dak. Polystyreen is heel eenvoudig te verwerken en simpel te bevestigen, want het is licht van gewicht.

EPS gaat een leven lang mee
EPS bestaat al meer dan 60 jaar als isolatiemateriaal. Onderzoek heeft aangetoond dat de isolatiewaarde in de loop van de jaren op geen enkele manier afneemt. Polystyreen verdien je snel terug door de lage materiaalkosten. Dubbel voordeel dus!

zsite-4e8b1510e2

Airpop
Omdat er veel soorten en ook veel benamingen voor EPS zijn, is een nieuwe naam bedacht voor alle producten. In samenwerking met de Europese EPS-keten is de naam airpop® geïntroduceerd. Met als aanvullende slogan: ‘engineered air’. In Nederland wordt deze naam gestaag geïntroduceerd. Op deze website hebben we het voorlopig nog over EPS.

Reken je voordeel met EPS-isolatie uit