Waarom isoleren

Je woning isoleren en energie besparen is een belangrijke stap en draagt bij aan de klimaatdoelstellingen. In Nederland hebben we heldere afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan en het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen.

milieucentraal-klimaatklapper-woningisolatie

Iedereen kan daaraan meehelpen: de overheid, bedrijven, maar jij als bewoner ook. Bijvoorbeeld door woningisolatie die de warmte in huis houdt. Dat is heel slim! Je hebt minder energie nodig om je huis te verwarmen. En met de snel stijgende energieprijzen scheelt dat flink in je portemonnee. Bovendien verbetert je wooncomfort fors.

zsite-901c985980Met isolatie van je dak, wanden en vloer voorkom je veel warmteverlies. Dat scheelt duizenden tonnen CO2-uitstoot! Ieder jaar opnieuw.
Milieu Centraal heeft de grootste klimaatklappers op een rij gezet: praktische maatregelen en tips waarmee iedereen zelf aan de slag kan. Woningisolatie is een heel slimme keuze. Hier lees je meer.

Besparing is de meeste effectieve oplossing
Een handige leidraad voor een woningeigenaar is de Trias Energetica. Dit is een bewezen basis voor professionals die duurzaam bouwen en ontwerpen en ontwikkeld door de TU Delft.
Stap 1 is de meest duurzame stap is en stap 3 de minst duurzame:

Stap 1. Beperk de energievraag door goed geïsoleerd en luchtdicht te bouwen

Stap 2. Gebruik duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, zonne-energie, windenergie

Stap 3. Gebruik eindige energiebronnen zoals aardolie, kolen en gas, zo efficiënt mogelijk

Isoleren komt dus vóór het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen of windmolens. En dat is logisch. Want als je de warmte niet nodig hebt, hoef je hem ook niet op te wekken.

EPS isoleert wand, dak en vloer
EPS bestaat al meer dan 60 jaar als isolatiemateriaal. Het is in het hele huis toe te passen. Het wordt verwerkt in spouwmuren, onder vloeren en in hellende en platte daken. Met polystyreen isoleer je je huis en spaar je energie.

EPS heeft ijzersterke producteigenschappen