Eerlijke Klimaatagenda roept op tot nationaal isolatieprogramma

De Eerlijke Klimaatagenda roept op tot een nationaal isolatieprogramma voor mensen met een lager inkomen. Het zijn nu doorgaans de laagste inkomens die in de slechtst geïsoleerde huizen wonen. Met een isolatieprogramma worden de huizen van deze mensen als eerste klaargemaakt voor een duurzame warmteoplossing.

De Eerlijke Klimaatagenda wil een eerlijker klimaatbeleid in Nederland. Nu kunnen alleen rijke Nederlanders en grote bedrijven verduurzamen, maar dat moet anders vindt een brede coalitie van werkgevers, klimaatorganisaties, een vakbond en jongerenorganisaties. Zij hebben een concreet plan opgesteld met klimaatoplossingen gericht op mensen met een lager inkomen. Op de agenda staan o.a. omscholing, duurzame mobiliteit, vergroening én woningisolatie.

Met renovatiesubsidies wil de Eerlijke Klimaatagenda geïsoleerde woningen voor mensen met een lager inkomen bereikbaar maken. Het gaat om 250.000 woningcorporatie-woningen en 160.000 koopwoningen met de laagste energielabels (E, F, G). Samen zorgen zij voor 2,1 miljoen ton minder CO2-uitstoot per jaar.

De Eerlijke Klimaatagenda is op 9 juni aangeboden aan informateur Hamer en alle politieke partijen.

De hele Eerlijke Klimaatagenda bekijken? Klik hier.


Praat mee over duurzaam bouwen en recycling op LinkedIn of schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief delen we maandelijkse onze beste artikelen.


Volg Stybenex via Twitter of LinkedIn om op de hoogte te blijven van al het nieuws over EPS.

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.