Producenten en sloopaannemers enthousiast over opening recyclingfabriek PolyStyreneLoop

Morgen is het zover. Dan opent recyclingfabriek PolyStyreneLoop haar deuren in Terneuzen. Reikhalzend kijken producenten en sloopaannemers uit naar de opening van de fabriek. Met de fabriek komt er eindelijk een einde aan het onderscheid tussen oud en nieuw EPS. Vanaf nu is het mogelijk om al het vrijgekomen EPS uit sloopprojecten te hergebruiken. Een belangrijke stap volgens betrokkenen:

“De PolyStyreneLoop is een prachtig initiatief om EPS circulair te maken. Nu de fabriek opengaat, en het technisch mogelijk is om EPS te recyclen, is het zaak om ervoor te zorgen dat vrijgekomen EPS uit sloopprojecten daadwerkelijk bij de fabriek komt. Om dit voor elkaar te krijgen trekken de EPS-branche en de sloopbranche gezamenlijk op in een pilot project.” – Kees J. de Groot (Algemeen directeur C.A. de Groot Groep & voorzitter van VERAS)

Ook producenten reageren positief:

“Wij nemen graag de ‘lead’ als het gaat om het recyclen van EPS. Vandaar dat ons zusterbedrijf Poredo de eerste lading EPS-sloopmateriaal voor de PolyStyreneLoop mocht leveren. We zijn blij dat we dit mooie project kunnen steunen.”  – IsoBouw

Recyclingfabriek PolyStreneLoop opent woensdag 16 juni haar deuren. Weten hoe de PolyStyreneLoop werkt? Bekijk hier de video.


Praat mee over duurzaam bouwen en recycling op LinkedIn of schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief delen we maandelijkse onze beste artikelen.


Volg Stybenex via Twitter of LinkedIn om op de hoogte te blijven van al het nieuws over EPS.

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.