Isolatiemaatregelen sneller terugverdiend dan ooit

Wie vandaag zijn of haar huis verduurzaamt, heeft die investering drie keer sneller terugverdiend dan iemand die dat in 2021 heeft gedaan. Oorzaak zijn de hoge energieprijzen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van CE Delft en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Isolatie het snelst terugverdiend

Een investering in de isolatie van dak, glas, spouwmuur en vloer verdient de consument gemiddeld binnen vier jaar terug. Een investering in vloerisolatie zelfs al binnen een jaar, blijkt uit het onderzoek.

Warmtetechnieken binnen zes jaar rendabel

Consumenten die al een goed geïsoleerd huis hebben, kunnen een investering in een zonneboiler of warmtepomp binnen zes jaar terugverdienen. Een hybride warmtepomp verdient zich dan het snelst terug, namelijk binnen vier jaar. 

Het beste moment om te verduurzamen

Volgens de voorzitter van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, is dit het beste moment ooit om te verduurzamen. ‘Het is nog nooit zo aantrekkelijk geweest’, aldus Olof van der Gaag. 

Ook te danken aan de overheid

Dat verduurzamen nu zo aantrekkelijk is, komt ook door de overheid. De ruimhartige ISDE-subsidie, gunstige en zelfs renteloze leningen en een verschuiving in de energiebelasting, maken verduurzamen betaalbaarder dan ooit. Om ook mensen met lage inkomens te helpen verduurzamen hebben gemeenten extra middelen gekregen. 


Volg SlimIsoleren.nl op LinkedIn of Twitter om op de hoogte blijven van het laatste isolatie- en duurzaamheidsnieuws.


Volg Stybenex via LinkedIn of Twitter om op de hoogte te blijven van al het nieuws over EPS.

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.