Buitengevelisolatie voldoet aan eisen brandveiligheid Bouwbesluit

De Nederlandse systemen voor buitengevelisolatie voldoen aan de brandveiligheidseisen van het Bouwbesluit. Deze conclusie staat in het rapport ‘Brandveilige toepassing van EPS-ETICS’. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Bond voor Pleisterbouw.

Het rapport bevestigt dat gevels met EPS-isolatie brandveilig zijn. De gevels voldoen aan de brandvoortplantingseis en de wbdbo-eis. Ingenieur Rudolf van Mierlo van ingenieursbureau DGMR heeft de systemen voor buitengevelisolatie beoordeeld aan de hand van meer dan zestig risicofactoren.

Afhankelijk van het risico adviseert het rapport een optionele strook steenwol aan de gevelisolatie toe te voegen. Door deze extra strook breidt een brand zich nog moeilijker uit. Een eenvoudige risicoscore laat zien of de strook van toegevoegde waarde is.

De Bond voor Pleisterbouw vergroot met het onderzoek de kennis over brandveilige gevels.

Meer lezen over het onderzoek? Klik hier.


Praat mee over duurzaam bouwen en recycling op LinkedIn of schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief delen we maandelijkse onze beste artikelen.


Volg Stybenex via Twitter of LinkedIn om op de hoogte te blijven van al het nieuws over EPS.

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.