Isolatie(programma) niet genoemd in hoofdlijnenakkoord PVV, VVD, NSC en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat de nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB vandaag gepresenteerd hebben is nog niets gezegd over het Nationaal Isolatieprogramma of de opgave om de Nederlandse woningvoorraad beter te isoleren. Wel hebben de coalitiepartners bekendgemaakt ‘geen extra, nationale duurzaamheidsregels voor bouwen op te leggen’. De partijen willen “niets doen dat het realiseren van 100.000 nieuwe woningen per jaar in de weg staat”.

Duurzaamheismaateisen bevriezen

Deze afspraken zijn in lijn met de Isolatie-passages in de verkiezingsprogramma’s van de coalitiepartijen. Hierin zei o.a. de BBB de duurzaamheismaateisen voor nieuwbouwhuizen te willen bevriezen en gaf de VVD huiseigenaren niet te willen sturen in hun keuze voor verduurzamingsmaatregelen. In het verkiezingsprogramma van de PVV kwam isolatie niet voor. In de aankomende tijd zullen de vier partijen het hoofdlijnen akkoord uitwerken tot een regeerakkoord, waarin ongetwijfeld meer plannen voor de isolatieopave van Nederland zullen staan.

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.

Stybenex is lid van EUMEPS.

Stybenex is een trotse partner van EPS Cycle