Feit of fictie: ook uw bedrijfsdak met zonnepanelen is te verzekeren (kennissessie BouwBeurs 2023)

Van 6 t/m 10 februari vond in de jaarbeurs in Utrecht de BouwBeurs plaats. Bouwprofessionals uit het hele land kwamen samen om te zien en horen wat er nodig is om toekomstbestendig te worden én te blijven. Ook SlimIsoleren was van de partij en verzorgde de kennissessie ‘Feit of fictie: ook uw bedrijfsdak met zonnepanelen is te verzekeren’. 

Aanleiding vormt de huidige verzekeringsproblematiek rondom zonnestroomdaken met kunststof-isolatie. Verzekeraars zien in deze daken met zonnepanelen een vergroot brandrisico en weigeren deze vervolgens te verzekeren of alleen tegen torenhoge premies. Deze houding van verzekeraars belemmert de energietransitie. Daarom opende SlimIsoleren vorig jaar het meldpunt ‘Onverzekerbaar zon-op-dak’. Iedereen die problemen ondervindt bij het verzekeren van zijn of haar zonnestroomdak kan hier een melding doen: www.slimisoleren.nl/meldpunt.

Maar is er eigenlijk wel sprake van een groter brandrisico? In de sessie ‘Feit of fictie: ook uw bedrijfsdak met zonnepanelen is te verzekeren’ delen Hugo Smith (Isobouw) en Aad Meijburg (Ecclesia) de nieuwste inzichten over brandveilige daken met zonnepanelen en hoe ieder dak, ongeacht het gebruikte isolatiemateriaal, middels een maatregelenpakket is te verzekeren.

Bekijk hier de introductievideo van de sessie:


Praat mee over duurzaam bouwen en recycling op LinkedIn of schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief delen we maandelijkse onze beste artikelen.


Volg Stybenex via Twitter of LinkedIn om op de hoogte te blijven van al het nieuws over EPS.

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.

Stybenex is lid van EUMEPS.

Stybenex is een trotse partner van EPS Cycle