Het kabinet wil zonnepanelen op grote daken verplicht stellen. Tegelijkertijd zien verzekeringsmaatschappijen zonnestroomdaken met kunststof-isolatie als een vergroot brandrisico. Data om dit standpunt te onderbouwen is er echter niet. Deze houding van verzekeraars belemmert de energietransitie en brengt ondernemers (onnodig) in de problemen.

Om de omvang van dit probleem in kaart te brengen heeft SlimIsoleren.nl het meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak geopend. We vragen u om – als u problemen ervaart met het verzekeren van uw zonnestroomdak – uw probleem aan ons te melden via onderstaande knop. Desgewenst verkennen wij of verzekeren van uw dak toch mogelijk is.

Nieuws

Meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak geopend

Samen met ontwikkelaars, adviseurs en gebouweigenaren wil SlimIsoleren.nl inzicht krijgen in de problematiek rondom de (on)verzekerbaarheid van zonnestroomdaken en politiek, beleidsmakers en verzekeringsmaatschappijen opnieuw aansporen om snel tot een lange-termijn-oplossing te komen. 

Assurantiemakelaars bieden oplossing voor verzekeringsproblemen zon-op-dak

Steeds meer ondernemers ondervinden problemen bij het verzekeren van hun zonnestroomdak. Sinds juni kunnen deze ondernemers terecht bij het meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak. Ook assurantiemakelaars Sylvain Liebau en Aad Meijburg zijn bekend met de verzekeringsproblematiek. Samen met Climbel ontwikkelden zij een maatregelenpakket, waardoor de kans op verzekerbaarheid aanzienlijk toeneemt.

Tussenstand meldpunt: 18 voetbalvelden dakoppervlak onverzekerbaar

Het meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak ontvangt sinds juni meldingen van ondernemers die hun zonnestroomdak niet verzekerd krijgen. Inmiddels staat de teller op 113782 m2 onverzekerd dakoppervlak in Nederland.

Webinar over brandveiligheid industriële platte daken met zonnepanelen

Steeds meer ondernemers ervaren problemen bij het verzekeren van hun zonnestroomdak. Met name wanneer er sprake is van kunststof-isolatie in de dakconstructie zien verzekeraars een vergroot brandrisico. Maar is deze houding terecht? Bekijk nu ons webinar.

Achtergrond

Kabinet wil zonnepanelen op grote daken verplichten

Als onderdeel van de ambitie voor meer zon-op-dak, wil het kabinet zonnepanelen op grote daken verplicht stellen. Dat staat in de Zonnebrief van minister Jetten (D66) voor Klimaat en Energie.

Dit zijn de meest gestelde vragen over het verzekeren van zonnestroomdaken

Hoewel het kabinet zonnepanelen op grote daken wilt verplichten, lijken steeds meer ondernemers problemen te ervaren bij het verzekeren van hun zonnestroomdak. In dit artikel behandelen we de meest gestelde vragen over het verzekeren van een zonnestroomdak.

Feit of fictie: ook uw bedrijfsdak met zonnepanelen is te verzekeren (kennissessie BouwBeurs 2023)

Van 6 t/m 10 februari vond in de jaarbeurs in Utrecht de BouwBeurs plaats. Bouwprofessionals uit het hele land kwamen samen om te zien en horen wat er nodig is om toekomstbestendig te worden én te blijven. Ook SlimIsoleren was van de partij en verzorgde de kennissessie ‘Feit of fictie: ook uw bedrijfsdak met zonnepanelen is te verzekeren’. 

Efectis-rapport ‘Onderzoek brandveiligheid industriële platte daken met PV installaties’ nu beschikbaar

Begin dit jaar presenteerde Efectis Nederland het rapport ‘Onderzoek brandveiligheid industriële platte daken met PV installaties’. Het hele rapport is nu online beschikbaar.

René de Feijter over brandveiligheid van zonnestroomsystemen: ‘Feiten zijn beter dan meningen’

Externe link naar Solar Magazine

Efectis deed onderzoek naar branden in zonne-energiesystemen op platte daken. René de Feijter: ‘Dit is een onderwerp waar heel veel meningen over bestaan, nu liggen er feiten op tafel waarmee we verder kunnen.’

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.