Het kabinet wil zonnepanelen op grote daken verplicht stellen. Tegelijkertijd zien verzekeringsmaatschappijen zonnestroomdaken met kunststof-isolatie als een vergroot brandrisico. Data om dit standpunt te onderbouwen is er echter niet. Deze houding van verzekeraars belemmert de energietransitie en brengt ondernemers (onnodig) in de problemen.

Om de omvang van dit probleem in kaart te brengen heeft SlimIsoleren.nl het meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak geopend. We vragen u om – als u problemen ervaart met het verzekeren van uw zonnestroomdak – uw probleem aan ons te melden via onderstaande knop. Desgewenst verkennen wij of verzekeren van uw dak toch mogelijk is.

Nieuws

Meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak geopend

Samen met ontwikkelaars, adviseurs en gebouweigenaren wil SlimIsoleren.nl inzicht krijgen in de problematiek rondom de (on)verzekerbaarheid van zonnestroomdaken en politiek, beleidsmakers en verzekeringsmaatschappijen opnieuw aansporen om snel tot een lange-termijn-oplossing te komen. 

Efectis-rapport ‘Onderzoek brandveiligheid industriële platte daken met PV installaties’ nu beschikbaar

Begin dit jaar presenteerde Efectis Nederland het rapport ‘Onderzoek brandveiligheid industriële platte daken met PV installaties’. Het hele rapport is nu online beschikbaar.

Achtergrond

Kabinet wil zonnepanelen op grote daken verplichten

Als onderdeel van de ambitie voor meer zon-op-dak, wil het kabinet zonnepanelen op grote daken verplicht stellen. Dat staat in de Zonnebrief van minister Jetten (D66) voor Klimaat en Energie.

René de Feijter over brandveiligheid van zonnestroomsystemen: ‘Feiten zijn beter dan meningen’

Externe link naar Solar Magazine

Efectis deed onderzoek naar branden in zonne-energiesystemen op platte daken. René de Feijter: ‘Dit is een onderwerp waar heel veel meningen over bestaan, nu liggen er feiten op tafel waarmee we verder kunnen.’

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.