Webinar over brandveiligheid industriële platte daken met zonnepanelen

Steeds meer ondernemers ervaren problemen bij het verzekeren van hun (industriële) zonnestroomdak. Met name wanneer er sprake is van kunststof-isolatie in de dakconstructie zien verzekeraars een vergroot brandrisico. Maar is deze houding terecht? René de Feijter (projectleider brandonderzoek bij Efectis Nederland) ging de uitdaging aan en onderzocht de branden die afgelopen jaren plaatsvonden. De resultaten van zijn onderzoek werden gepresenteerd in het Efectis-rapport ‘Onderzoek brandveiligheid industriële platte daken met PV installaties’

Naar aanleiding van dit rapport heeft SlimIsoleren in samenwerking met Efectis Nederland en Climbel het webinar ‘Brandveilige industriële platte daken met PV-systemen’ opgenomen.

Bekijk nu dit webinar:

Efectis Nederland

Verzekeraars lijken het er wel over eens te zijn: zonnepanelen op een bedrijfspand zorgen voor een fors brandrisico. Maar weten we eigenlijk wel genoeg om dat te kunnen stellen? René de Feijter (projectleider brandonderzoek bij Efectis Nederland) ging de uitdaging aan en onderzocht de branden die afgelopen jaren plaatsvonden. Dat leverde hem inzichten op die helpen om brandrisico’s te reduceren. Tijdens het webinar deelt hij zijn ervaringen.

Climbel

Ondernemers die zonnepanelen op hun pand willen plaatsen, zien zich vaak voor een dilemma geplaatst: kiezen voor duurzame energie zorgt voor een (forse) premieverhoging of zelfs twijfel over verzekerbaarheid. Climbel, gespecialiseerd in risk management, kiest ervoor om zo’n ogenschijnlijk specifiek risico vanuit een integrale aanpak te benaderen en zo tot een acceptabele beheersing te komen. Jeroen Sleurink (senior risk consultant bij Climbel) wil met zijn bijdrage aan het webinar ondernemers helpen om weer in gesprek te gaan met hun verzekeraars.

Ervaart u problemen bij het verzekeren van uw zonnestroomdak? Meld dit dan bij ons meldpunt, zodat de omvang van de problematiek duidelijk wordt. Desgewenst verkennen wij of verzekeren van uw dak toch mogelijk is.


Volg SlimIsoleren.nl op LinkedIn of Twitter om op de hoogte blijven van het laatste isolatie- en duurzaamheidsnieuws uit Den Haag.


Volg Stybenex via LinkedIn of Twitter om op de hoogte te blijven van al het nieuws over EPS.

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.