Meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak geopend

Het kabinet wil zonnepanelen op grote daken verplicht stellen. Ook de Europese Commissie wil dit. Tegelijkertijd zien verzekeringsmaatschappijen deze zonnestroomdaken als een vergroot brandrisico. Aanwezigheid van kunststof-isolatie (zoals het in veel daken toegepaste EPS) kan dan reden zijn om verzekering te weigeren. Data om dit standpunt te onderbouwen is er echter niet. Deze houding van verzekeraars belemmert de energietransitie en brengt ondernemers (onnodig) in de problemen. Zij hebben de ambitie om hun daken te voorzien van zonnepanelen, maar kunnen deze daken vervolgens niet of alleen tegen torenhoge premies verzekeren. Dit moet veranderen.

Om de omvang van dit probleem in kaart te brengen start SlimIsoleren.nl het meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak.

Samen met ontwikkelaars, adviseurs en gebouweigenaren wil SlimIsoleren.nl inzicht krijgen in de omvang van de problematiek rondom de (on)verzekerbaarheid van zonnestroomdaken en politiek, beleidsmakers en verzekeringsmaatschappijen opnieuw aansporen om snel tot een lange-termijn-oplossing te komen.

Doe nu een melding

Daarom roept SlimIsoleren.nl u op om een melding te doen. Loopt u vast op de eisen die uw verzekeraar stelt aan toegepast isolatiemateriaal of dakbedekking op uw zonnestroomdak? Of weerhouden verhoogde verzekeringspremies u van het plaatsen van zonnepanelen? Meld u dan bij ons meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak. Desgewenst verkennen wij of verzekeren van uw dak toch mogelijk is.

Meer lezen over de achtergrond van de hierboven geschetste problematiek? Lees dan ons artikel ‘Kabinet wil zonnepanelen op grote daken verplichten’.


Volg SlimIsoleren.nl op LinkedIn of Twitter om op de hoogte blijven van het laatste isolatie- en duurzaamheidsnieuws uit Den Haag.


Volg Stybenex via LinkedIn of Twitter om op de hoogte te blijven van al het nieuws over EPS.

 

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.