Tussenstand meldpunt: 18 voetbalvelden dakoppervlak onverzekerbaar

Het meldpunt Onverzekerbaar zon-op-dak ontvangt sinds juni meldingen van ondernemers die hun zonnestroomdak niet verzekerd krijgen. Inmiddels staat de teller op 113782 m2 onverzekerd dakoppervlak in Nederland. Dat zijn bijna 18 voetbalvelden. Slim Isoleren bundelt de meldingen en verkent desgewenst of verzekeren toch mogelijk is.

Zonne-energie, opgewekt met zonnepanelen, is een essentieel onderdeel van de energietransitie. Het kabinet wil zonnepanelen op grote daken verplicht stellen. Tegelijkertijd zien verzekeringsmaatschappijen zonnestroomdaken met kunststof-isolatie als een vergroot brandrisico. Data om dit standpunt te onderbouwen is er echter niet. Deze houding van verzekeraars belemmert de energietransitie en brengt ondernemers (onnodig) in de problemen. Zij die de ambitie hebben om hun daken te voorzien van zonnepanelen kunnen deze daken vervolgens niet of alleen tegen torenhoge premies verzekeren.

Loopt u ook vast op de eisen die uw verzekeraar stelt aan toegepast isolatiemateriaal of dakbedekking op uw zonnestroomdak? Of weerhouden verhoogde verzekeringspremies u van het plaatsen van zonnepanelen?

Meld u dan nu bij ons meldpunt.


Praat mee over duurzaam bouwen en recycling op LinkedIn of schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief delen we maandelijkse onze beste artikelen.


Volg Stybenex via Twitter of LinkedIn om op de hoogte te blijven van al het nieuws over EPS.

Blijf automatisch op de hoogte van onze gratis webinars en whitepapers.

Je ontvangt dan maximaal één keer per maand een e-mail van ons.

SlimIsoleren is een initiatief van Stybenex. Stybenex is de Nederlandse branchevereniging van fabrikanten van EPS-producten. We geven voorlichting, verrichten eigen studies en werken mee aan onderzoeken die relevant zijn voor de toepassing van EPS.